bij het scheepvaartmuseum

bij het scheepvaartmuseum
Als schipper van het V.O.C. schip de Amsterdam

donderdag 30 juni 2016

Sommartider 2016Eén van de drie tractoren van Clas

 
De komende twee maanden zijn er hier voor jullie 26 muzieknummers te beluisteren via de rechterkolom.
 
Mocht ik iets schrijven dan is er wat te lezen voor jullie.
Net als bij Sören in het dorp hier. Hij is allang met pensioen, maar zijn ijzerwinkeltje helemaal wegdoen kan en wil hij niet. Daarom staat er op de deur: Ik ben open als ik er ben.
 
Maar F.L. Woodleg gaat toch wel zijn koers verleggen naar een andere bestemming.
 
Hier in het dorp heet Jennys diner nu Sheriffs diner.
Het automuseum is er ook nog.
 
Breedband? Nog even geduld. In het dorp wordt het nu aangelegd maar ja, wij wonen er net buiten en zullen moeten wachten tot de volgende zomer. We doen het nog maar even met ons modem voor mobiel breedband, gaat ook goed.
 
Asielzoekers: De nieuwe Zweden worden in oude panden ondergebracht, aangekocht door de gemeentes voor een veel te hoge prijs. Vriendjespolitiek hoorde ik laatst in het nieuws.
 
Ja, dan hebben we Andersnäset nog met zijn jordgubbar (aardbeien), een verhaal apart en in de dorpsmond voor u vrij vertaald Arnouds aardbeienneus genoemd. Hier kom ik later in de zomer nog op terug, een triest verhaal.
 
Dan de midzomerboom opzetten bij de Hembygdsgården, lootjes kopen, kinderen dansen om de boom op muziek van de speelman. De ouderen drinken koffie met koek. Zo was het in de eerste jaren dat wij hier woonden. De drijvende kracht hierachter werd te oud, verhuisde naar zijn kinderen in Stockholm. Niemand die het overnam. In zijn huis zitten nu buitenlanders die alleen maar aan verhuren van het huis denken.
 
Hotings marknad, de jaarlijkse markt, is er nog steeds en wordt goed bezocht, er staat zelfs een kar met Thais eten. Vorig jaar stond er ook een Roemeense grill.
 
Dan het festijn van het jaar, 'veteranbilar ' oftewel het oldtimerfestival, kijken, dansen en drinken tot in de vroege morgen.
 
Hoting heeft zeker nog bestaansrecht.
 
Buurman Clas heeft mij flink geholpen met zijn werktuigen voor ons hout! Hij stond daar zomaar opeens ongevraagd om te helpen en heeft al het hout weggewerkt. Ongelooflijk, wat een man, wat een ongelooflijk fijne buurman. Ik heb zoveel mogelijk geholpen en Gon heeft het allemaal weer gestapeld.
 
 
Dit is een andere tractor dan de tractor bovenaan


Hier heeft Clas zijn houtklover achter hangen
die dus aangedreven wordt door de tractor

 
Een fijne mooie zomer en tot bij het verhaal over Arnouds aardbeienneus.
 
Recht zo die gaat!
F.L..Woodleg
 
 
 
 

1 opmerking:

  1. Kan niet wachten op dat verhaal. Er is veel veranderd in de wereld en met de mensen die erop leven. Zelfs in een dorp als Hoting goed merkbaar. Maar verandering hoeft niet slechter te zijn en kan ook waardevolle nieuwe dingen brengen.

    Fijne zomer voor jou en Gonny!

    BeantwoordenVerwijderen