bij het scheepvaartmuseum

bij het scheepvaartmuseum
Als schipper van het V.O.C. schip de Amsterdam

donderdag 27 februari 2020

Long time ago...Woodleg was even uit de vaart gegaan. Hij had aan een nieuwe naam zitten denken, maar kon eigenlijk niets pakkends vinden dus roest rust niet en de bikhamer maar weer opgepakt. Daar kwam bij dat Gonny een zware operatie heeft ondergaan in februari 2019, een borderline tumor aan haar rechter eierstok die na verwijdering 6½ kg bleek te wegen.
Nu gaat het weer redelijk goed met haar en krijg ik af en toe weer een draai om mijn oren.


Ergens in de buurt hier in de Achterhoek


In januari 2020 zijn wij van de gemeente Westerwolde verhuisd naar de gemeente Berkelland. We hadden het prima naar ons zin in Westerwolde, maar ja, na 12 jaar Lapland was het moeilijk om aan een bepaalde verkeersdrukte te wennen die al om zes uur in de ochtend begon. Maar nu onder een kerktoren, met de rivier de Berkel op korte loopafstand, zal het wel lukken tot de tijd voor een appartement zich aandient. De Prins Hendrik Stichting in Egmond aan Zee is verleden tijd voor zeelieden met een Koopvaardij pensioen. Dus waar zal Woodleg voor het laatst zijn anker laten vallen?
Manneke de Brusselaar (klik hier) kijkt weer toe, hij weet wel dat dit niet zijn laatste staanplaats is geworden. Maar Woodleg zelf zal ook aan zijn onderdanen moeten worden geopereerd, want na 50 jaar met een houten poot te hebben moeten lopen, is het andere been aan een nieuwe knie toe. Daar ziet hij wel tegenop, vooral tegen het revalidatieproces met de huidige zorg.

Recht zo die gaat!
F.L..WoodlegGeen opmerkingen:

Een reactie posten